Når du skal træne din favorit sportsgren giver det sig helt naturligt, at de bedste resultater opnås, ved at skabe så gode træningsforhold som muligt.
En rebounder giver ekstra træningsmuligheder indenfor træning af mange typer boldspil. Rebounderen kaldes af mange derfor også for en boldtræner.
Rebounderen er nok mest udbredt inden for sportsgrene som f.eks. fodbold, håndbold, basketball el.lign. boldspil med forholdsvis store bolde. Men også indenfor f.eks. tennis og lignede spil kan man sagtens benytte sig af en rebounder for at tilføre nogle nye elementer og muligheder til træningen. Rebounderen kan benyttes til stort set alle boldspil, hvor der kan være fordel i, at bolden kommer automatisk retur igen.
Rebounderen er helt optimal at bruge, når du træner alene og ikke har nogen, som kan skyde bolden tilbage til dig igen. Men den kan også sagtens finde anvendelse, når I træner flere sammen.
Artiklens indhold
Hvordan fungerer en rebounder?
En rebounder fungerer ved, at den simpelthen skyder bolden tilbage igen, når bolden rammer den. Typisk er rebounderen udstyret med et net fastgjort med en række meget kraftige elastikker. Når nettet rammes af boldens anslag ryger den således retur igen.
Boldtræneren fungerer altså i sit grundprincip lidt lige som en mur, man kan spille op ad, hvor bolden så kommer retur igen.
På den måde kan rebounderen eksempelvis fungere som tilspiller i diverse boldspil, så man kan undvære en spiller til blot at stå stille og spille bolden til de andre, når man træner. Eller man kan benytte den, når man træner alene og ikke har nogen at kaste/sparke sammen med.
Nye muligheder
En rebounder giver masser af nye muligheder i træningen. For det første giver den mulighed for, at man kan træne helt alene – noget som mange sportsudøvere helt sikkert vil finde gavnligt.
Med forskellige indstillingsmuligheder kan man også variere boldens tilbagespring, så man får variation i sin træning.
Er det ikke bare en mur?
I sin simple form kan rebounderen som sagt godt sammenlignes lidt med en mur, som man kan skyde opad. Dog er der nogle tydelige fordele ved rebounderen:
Man kan indstille vinklen (på langt de fleste modeller)
– På den måde kan man variere, hvordan bolden kommer retur
Man kan let flytte den rundt i haven eller på banen
Man kan tage den med sig
– De fleste reboundere kan let klappes sammen, så det er lette at stille væk eller tage med sig.
I det hele taget giver rebounderen bare en helt anden fornemmelse, end hvis man står og spiller op ad en mur. Dertil er der nok også mange, som slet ikke har en mur, som er egnet til boldspil – og ude på fodboldbanen eller midt på håndboldbanen finder man i hvert fald ikke lige en mur (af den type), som man kan spille bold op af.
Er der forskel på de forskellige reboundere?
I princippet fungerer alle reboundere på samme måde: De returnerer bolden, når man kaster/sparker den hen mod rebounderen.
Men når det så er sagt, så er der selvfølgelig – ligesom med så mange andre produkter – forskel på de forskellige mærker og modeller.
Størrelse: Rebounderne fås i flere forskellige størrelser, hvilket naturligvis giver nogle forskellige muligheder.
Styrke: Der kan være stor forskel på styrken af de forskellige net/elastikker og dermed også stor forskel på, hvor hårdt man skal skyde og hvor hurtigt bolden kommer retur.
Kvalitet: Der kan virkelig være forskel på en fysiske kvalitet af de forskellige produkter. Så man bør overveje, om reboundren f.eks. kun er til hobbybrug hjemme i haven eller om den f.eks. skal kunne holde til et stort og kontinuerligt brug i en klub.
Rebounderen er både god og sjov
Som allerede nævnt har rebounderen nogle gode egenskaber rent træningsmæssigt. Herudover er den også bare sjov. Et faktum, som man slet ikke vil være i tvivl om, hvis man har set børn bruge rebounderen i deres leg – uanset og det er hjemme i haven eller om det er til træning i klubben.